Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

POSJETITE PORODICU BEGANOVIĆ U SJEDAČAMA KOD SREBRENICE

Bahrija i Jasmin Beganović je bračni par koji je Uzvišeni Allah stavio na velika iskušenja. Beganovići žive u Sjedačama, selu udaljenom 37 km od Srebrenice. Bahrija ima tumor na plućima i već tri mjeseca leži u bolnici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Do sada je imala dvije operacije dojke i njeno zdravstveno stanje je alarmantno.
Jasmin Beganović je u proteklom ratu bio šest i po mjeseci u logoru Šljivovica. Njemu su slomljena dva rebra i koristi lijekove za srce, pritisak i smirenje. Porodica Beganović nema nikakvih primanja. Jasmin svake sedmice ide u posjetu Bahriji u bolnicu i za svaku posjetu utroši oko 100 KM. Posudio je 1500 KM, i kako sam kaže, troši posljednje „marke“ od tih para.
Stoga se mole svi dobri ljudi koji imaju sluha za ovakve slučaje da posjete i pomognu Jasmina u Sjedačama onoliko koliko su u mogućnosti. Naš narod je uvijek imao sluha za ovakve slučajeve i to će pokazati i sada.

Jasmina možete kontaktirati na broj: 065 156 558.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1887
3318
7992
52326
3270523

Ko je na portalu: 308 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.