Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Porodica Hajrudina Katkića je svakom posjetom sve veselija

Predstavnici Udruženja "Prosvjetitelj" Srebrenica - Tim Fojnica, preuzeli su korisnu obavezu da objektivno procijene i organizuju pomoć porodici Hajrudina Katkića, o čemu smo ranije izvještavali.

Vezani tekst: Obradovali smo dvanaestočlanu porodicu demobilisanog borca Katkić Hajrudina

Shvatili smo obavezu ozbiljno kao što je i situacija ove porodice, te pristupili studiozno rješavanju iste na način da ista dugoročno i samostalno nastavi dostojanstveno svoj život uz Allahovu pomoć.

Prvi korak je obavljen, a dana 04.07.2017. god. se pristupilo i drugom koraku, te su izvršene inicijalne pripreme za proširenje štale.

Ono što je posebno značajno je u stvari i najvažnije u našem djelovanju, a to je sreća na licu domaćina kao i ostalih članova porodice. Dom je mnogo veseliji uz kravicu koju su dobili kao i par koza, a još veća sreća je što iz dana u dan, kako Hajrudin kaže: "Svojim rukama donosimo u kuću i hranimo svoju djecu".

Udruženja "Prosvjetitelj" Srebrenica - Tim Fojnica nastavlja dalje aktivnosti na dugoročnoj pomoći porodici Katkić, koje možete pratiti na našoj stranici, te se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su nam ukazali povjerenje da organizujemo i realizujemo pomoć ovoj porodici.

Svi oni koji bi željeli pomoći porodicu Katkić, mogu to učiniti preko tima Fojnica, koji je koordinator ispred Udruženja "Prosvjetitelj" Srebrenica za ovaj projekat.

Kontakt tima Fojnica: Aziz Hurem (mob. 061403667)

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1391
2787
4178
48512
3266709

Ko je na portalu: 227 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.