Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska doniralo je plastenik za plasteničku proizvodnju Nihadu Saračeviću iz Janje. 

Nihad živi sa suprugom, dvoje djece, majkom i bratom. Svi članovi porodice su nezaposleni. Porodica je preživljavala baveći se isključivo poljoprivrednom djelatnošću, te je Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska odlučilo pomoći Nihadu i njegovoj porodici donacijom plastenika. Plastenik je donirao Huso Džanić, a ukupna površina mu je 450 m2. 

Sa Nihadom je potpisan Ugovor o korištenju plastenika, i nadamo se da će ova donacija da mu koristi i koliko toliko pomogne njemu i njegovoj porodici. 

 

 

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska pomogao je novčanom donacijom u iznosu od 500,00 KM porodicu Imamović Jusmira u okviru "3B" projekta.

Imamović Jusmir povratnik je u Glogovu, u opštini Bratunac. Živi sa svojom suprugom Editom, te dvomjesečnom bebom Asjom. Oba supružnika su nezaposlena.

Jedan od najvažnijih projekata koje Udruženje "Prosvjetitelj" i svi njegovi timovi srcem i svom snagom podržavaju, jeste projekat zvučnog naziva "Bošnjak Baby Boom" odnosno "3B" projekat. 

Ovaj projekat ima za cilj pomaganje i podršku prirodnom priraštaju stanovništva u područjima genocidom uništena. U sklopu ovog projekta, tim Udruženja "Prosvjetitelj" iz Švicarske pomogao je i uručio novčanupomoć Nihadu Hodžiću. 

Nihad Hodžić je povratnik u naselje Snagovo kod Zvornika, gdje danas živi sa svojom suprugom i dvoje djece. Oba supružnika su nezaposlena i nemaju stalnih prihoda. 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
766
2787
3553
47887
3266084

Ko je na portalu: 115 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.