Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje „Prosvjetitelj“ uz pomoć svojih članova i simpatizera nastavlja svoje humanitarno djelovanje. Ovih su dana članovi tima Prosvjetitelj iz Luxemburga i Odbor za obilježavanje 11. jula iz Luxemburga podijelili 2500 eura pomoći za nekoliko porodica. Ta pomoć otišla je za bošnjačke porodice, tačnije za realizaciju projekta „3B“ (Bošnjak baby bum) a kojem je glavni cilj pomoć za povećanje prirodnog priraštaja u manjem BH entitetu, odnosno pomoć porodicama koje dobiju dijete i supružnicima za tek sklopljeni brak. Isto tako, u sklopu ovih aktivnosti kupljena je i jedna krava za našeg Bošnjaka u manjem BH entitetu, a sve s ciljem da mu se olakša život i lakša egzistencija.

 Porodica_Hajdarević_1.jpg

Porodica Hajdarević Agana su povratnici u naselje Gušteri, općina Zvornik. Žive u sedmočlanoj porodici, a Lejla je najmlađi član ove porodice. Rođena je 01. aprila ove godine. Njima smo uručili iznos od 500 KM.

Porodica_Mehić_1.jpg

Esad i Šejla Mehić žive u tročlanoj porodici u Konjević Polju, općina Bratunac. I Esad i Šejla su nezaposleni i nemaju stalna primanja. Mala Sanela je rođena 23. aprila ove godine. I njima smo uručili iznos od 500 KM.

Porodica_Halilović_2.jpg

Samir i Sakiba Halilović žive u četveročlanoj porodici. Sakiba je 19. aprila ove godine rodila blizance, sina i kćer. Nakon deset dana života dječak je umro, a Aiša je preživjela. Povratnici su u Srebrenicu. Uručeno im je 500 KM

Porfodica_Sačević_3.jpg

Porodica Sačević ima sedam članova, četiri kćerke i najmlađeg sina. Povratnici su u naselje Sultanovići, općina Zvornik. Nezasposleni su i nemaju stalna primanja. I njima je uručeno 500 KM.

POrodica_Velić_kojoj_je_donirana_Krava_1.jpg

 

Porodica Velić Envera, demobilisanog borca ARBiH, a koja živi u naselju Snagovo, općina Zvornik broji devet članova. Svi su nezaposleni i nemaju slalne izvore prihoda. Njima je donirana krava u iznosu od 2 300,00 KM. Treba istaći činjenicu da je krava, takođe kupljena od povratnika.

 

POrodica_Velić_kojoj_je_donirana_Krava_2.jpg 

 

Sva ova sredsta obezbjedili su naši članovi i simpatizeri iz Luksemburga. Podsjećanja radi, naši Bošnjaci iz Luksemburga redovno uplaćuju novčana sredstva za „Prosvjetiteljev“ projekat povećanja prirodnig priraštaja Bošnjaka u manjem BH entitetu. Ostatak iznosa od ukupnih 2500 eura (4875,00 KM) utrošeno je u manifestacije koje je organizovao „Prosvjetitelj“, a to su manifestacije „Prosvjetiteljijada“ i seminara za žene.

Molimo Allaha, dž.š., da obilato nagradi naše Bošnjake u Luksemburgu za redovno pomaganje onih kojima je pomoć, uistinu potrebna.

Alem Dedić

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
583
3318
6688
51022
3269219

Ko je na portalu: 255 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.