Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Realizovan projekat PLASTENIKA 2015

Realizacija projekta "Plestenici 2015" je završena početkom mjeseca decembra. Odabrani dobavljač je u dogovrenom periodu izvršio dostavu i postavljanje plastenika na lokacije u mjestima naših povratnika. Donacija za jednog korisnika uključuje plastenik od 100 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje kap po kap. Ovaj paket donacija je nastavak realizacije sredstava koja je naš tim u Švicarskoj, a sada Udruženje "Prosvjetitelj - Muallim" CH svojim aktivnostima, zajedno sa Bošnjačkim džematima u ovoj zemlji sakupio i proslijedio Udruženju za realizaciju u Podrinju. Vrijednost projekta "Plastenici 2015" je 9000.00KM.

Odabrani korisnici su potpisali ugovor na pet godina korištenja donacije, poslije ovog perioda postaju vlasnici donacije. Odabir korisnika izvršen je u četiri opštine u Srednjem Podrinju.

U opštini Srebrenica korisnik donacije je iz mjesta Gladovići, Mevludin Mehić. Mevludin je prije dvije godine došao na svoje imanje i zajedno sa svojom porodicom na imanju od oko 100 dunuma započeo novi životni ciklus. Uspješno je iz vlastitih sredstav izgradio kuću.

U prigradskom naselju Bratunca sa porodicom živi Durmić Muhamed. Muhamed je slabovidno lice sa 100% oštećenjem vida. Muhamed u porodici ima suprugu, sina, snahu i dvoje malodobne unučadi. Snaha i sin su se zahvalili na donaciji uz riječi da će ova donacija popraviti njihov kućni budžet, tako što će na gradskoj pijaci prodavati svoje proizvode.

Korisnik donacije u Janji je Pobrklić Hasana. Zadovoljan je donacijom, i kaže da za njega i njegovu porodicu ova donacija dobro došla.

U Skugrićima opština Milići plastenik je dobila porodica Hariza Musića. U porodici Hariza su roditelji u kasnoj životnoj dobi i troje braće i sestara koji su takođe nezaposleni. Uspješno se bave stočarstvom i poljoprivredom tako da je donacija plastenika za njih dobrodošla.  

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1394
2787
4181
48515
3266712

Ko je na portalu: 230 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.