Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Pomoć u kupovini krave za porodicu Alić - Osmaci

Da se društvena mreža fejsbuk može koristiti i za vrlo korisne stavri, najbolje je pokazala akcija kalesijskog udruženja „Korak“. Naime, za samo nekoliko dana uz pomoć fejsbuka prikupljeno je 3348,10 KM za kupovinu krave povratničkoj porodici Alić iz Mahale, općina Osmaci.

Od prikupljenog novca kupljena je krava za 2.650,00 KM, 100 bala sijena za 250 KM i druge stočne hrane je kupljeno za 100 KM. Od preostalog novca će se kupiti još stočne hrana i još 100 bala sijena, kako bi imali čime da hrane kravu do maja mjeseca. Krava je već predata porodici Alić. U akciji je pored članova udruženja "Korak", i „Sumejja“ iz Kalesije, te desetina pojedinaca učešće su uzeli i članovi Udruženja "Prosvjetitelj" zajedno sa članovima "Odbora za obilježavanje 11-og jula" iz Luksemburga, u iznosu od 990KM.

krava2.jpg

 I ova akcija je pokazala da ima dobrih ljudi koji su spremni pomoći. Najvažnije je da se svi uvjere da je sve odrađeno transparentno i da je pomoć došla u prave ruke. Ovaj način pomaganja, kada nekoj porodici omogućimo da sama sebi zarađuje, najbolji je način pomaganja.

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1390
2787
4177
48511
3266708

Ko je na portalu: 226 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.