Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

"Projekt PLASTENICI 2015"

Početak realizacija drugog dijela sredstava, koje je posredstvom Udruženja "Prosvjetitelj", u sklopu ramazanskih aktivnosti 2015. godine donirao tim Udruženja "Prosvjetitelj" i brojni pojedinci te članovi Bošnjačkih džemata u Švicarskoj, je počeo kroz "Projekt plastenici 2015". U projektu je doniran plastenika sa sistemom za navodnjavanje. U koordinaciji sa dobavljačima i proizvođačima plastenika i opreme na prostoru Bosne i Hercegovine, najbolji omjer cijene i kvalitete Upravni odbor Udruženja je dobio od firme "Bios" iz Visokog, te su i odabrani za realizaciju ovog projekta. Danas su u sjedištu Udruženja potpisani ugovori o donaciji plastenika za četiri porodice koje imaju status povratnika u manji BH entitet. Na prijedlog Međlisa Islamske zajednice Srebrenica i Bratunac, plastenik je dobio povratnik u mjesto Gladovići, Mevludin Mehić i Durmić Muhamed. Tim Udruženja "Prosvjetitelj" u Janji je predložio Pobrklić Hasana, te iz opštine Milići iz mjesta Skugrići plastenik je dobila porodica Hariza Musića.

Planirano je da ugradnja plastenika bude završena do kraja mjeseca novembra, kada će biti urađen foto i video izvještaj. 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1393
2787
4180
48514
3266711

Ko je na portalu: 229 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.