Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Podrška opstanku na svom kućnom pragu

Grupa bošnjaka koja živi u Denveru glavnom gradu Američke savezne države Kolorado je prikupila novčana sredstva u iznosu od 4920,00 KM koja su namjenjena za održiv povratak u manji BH entitet. Ovom prilikom na njihov prijedlog donirana sredstva utrošena za povratničku porodicu u Zvorničkom naselje Pahljevići i Sjedače u opštini Srebrenica. Idriz Mehmedović sa suprugom ima troje djece koja idu u područnu osnovnu školu. Od namjenskih sredstava za njih je ovom prilikom kupljeno i donirano sedam sjajnih ovaca, jedno jagnje u vrijednosti od 2000.00KM. Zatim peć na čvrsto gorivo u iznosu od 295.00KM, paket osnovnih sredstava za domaćinstvo u iznosu od 275.00 te u gotovini vrijednosti od 50.00KM.

Druga povratnička porodici je u opštini Srebrenica, porodica Vehida Zilića. Za njih je obezbjedžena krava u iznosu od 2300.00KM. Vehid sa suprugom Almom ima troje djece. Djeca iz ove porodice idu u područnu školu u Osatu. Krava je kupljena u komšiluku u domaćinstvu Rame Manđića i u šestom je mjesecu steonosti. Tako da će ova porodica uz Allahovu pomoć uskoro od svoje krave dobiti i prinovu. Sa Vehidom je potpisan ugovor o primopredaji krave, koja je zdrava i veterinrski pravovremeno tretirana. Vehid je vrijedan domaćin i svakodnevno se bori da ostvari dodatna sredstva za bolji život svoje porodice. "Vrati sam se na svoju očevinu 2002. godine, da započnem tamo gdje je on stao" kazao nam je Vehid kada smo ga posjetili i izvršili primopredaju krave. Po zahtjevu naših Bošnjaka koji su data sredstva donirali ovdje su kontatk telefoni od ovih porodica da svi oni koji žele mogu da stupe u kontakt sa njima. Pordica Mehmedović, 0038766132655 i porodica Zilić 0038766095956.

Udruženje "Prosvjetitelj" se zahvaljuje grupi Bošnjaka u Denveru na ukazanom povjerenju u realizaciji ove donacije i stoji na raspolaganju za sprovođenju drugih aktivnosti koje će pomoći svim Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1362
2787
4149
48483
3266680

Ko je na portalu: 199 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.