Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mini farma BIO JAJA

Rad na poboljšanju života ljudi koji su se vratili u Podrinje zahtjeva mnogo truda, zalaganja i žrtve. Udruženje „Prosvjetitelj" svakim danom pokazuje da diše i da živi za cijelu BiH, a posebno za Podrinje.


Skoro svaki dan realizuju se aktivnosti koje imaju za cilj pomoći Bošnjacima u manjem BH entitetu da što lakše idu kroz život. Ovih dana obezbjeđena je mini farma koka nosilja za dodatne prihode jednoj povratničkoj porodici. Iako se javilo nekoliko porodica koje su ispunjavale uslove za donaciju odabrana je porodica Hodžić Denisa iz Suhe, općina Bratunac.


Denis, koji živi sa suprugom Nurom i kćerkom Hanom odlučio je vratiti se u rodni kraj i tu provesti svoj život.


Promet mini farme koka nosilja na godišnjem nivou je oko 12 150 KM, sa rashodima od oko 8 300 KM uz dobit od oko 3 800 KM. Uspostava mini farme planirana je od 1. augusta 2015. godine. Izgrađen je smještajni i boravišni prostor za 200 koka. Plasman proizvoda je obezbijeđen je na sarajevskoj EKO tržnici.


Planirana dnevna proizvodnja je oko 180 jaja na dan. U projekat je uloženo 18% samofinansiranje i 82% donacija. Sredsta je obezbjedio tim „Prosvjetitelja" u Švicarskoj u sklopu akcije prikupljanja sredstava mjesecu ramazanu. U prvoj etapi uplaćeno je 2716,80 KM za nabavku materijala za izgradnju boravišnog prostora i ograde. Druga etapa je uplata od 1 900 KM za nabavku koka i nabavku osnovnih sredstava za ishranu i liječenje jata. Ukupna donirana sredstva su u iznosu od 4 616,80 KM.


Alem Dedić

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
734
2787
3521
47855
3266052

Ko je na portalu: 127 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.