Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska, doniralo je 15 kutija školske garderobe za djecu, polaznike Mekteba "Lukavac grad" u Opštini Lukavacc. 

Paketići su sadržavali muške i ženske školske uniforme u plavoj i narandžastoj boji. Ukupna vrijednost donacije iznosila je 2.195,00 KM. 

 

 

U prostorijama Udruženja "Prosvjetitelj" potpisani su ugovori o stipendiranju 24 mlada Podrinjca. Potrebna sredstva za 20 stipendista obezbijeđena su od strane Udruženja "Prosvjetitelj" tim Švicarska, dok su ostale stipendije realizovane uz pomoć Udruženja "Prosvjetitelj" tim SAD. 

Stipendisti Udruženja "Prosvjetitelj" su učenici Osnovnih i Srednjih škola kao i studenti. Prema pravilniku, prednost su imala djeca jetimi i djeca iz porodica sa slabim imovinskim stanjem.

Stipendistima će sredstva na žiro račune biti polagana svaka tri mjeseca, za ukupno 9 mjeseci za cijelu školsku 2017/2018.godinu. Potpisivanjem Ugovora, stipendisti, odnosno njihovi roditelji/staratelji,, obavezali su se da će postupati prema pravilima Ugovora koja su navedena kao uslov za ostvarenje prava na stipendiju. Neki od uslova su pohađanje mektebske nastave, te islamske vjeronauke u školi, društveni aktivizam, pomaganje starijim i iznemoglim, te poboljšanje prosjeka u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu. 

Udruženje "Prosvjetitelj" pratit će napredak stipendista, koji su dužni, da pred kraj školske/akademske godine pošalju detaljan izvještaj o svom uspjehu, i volonterskom angažmanu. 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
767
2787
3554
47888
3266085

Ko je na portalu: 116 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.