Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

 

Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Ko preuzme skrbništvo nad siročetom koji mu je u srodstvu ili mu nije u srodstvu – bićemo zajedno kao ova dva prsta – pa prispoji između dva prsta; ko lijepo odgoji tri ćerke biće u džennetu!“ (Bezzar).

 

U koordinaciji Udruženja "Prosvjetitelj" i Udruženja "Istina" koje zastupa Munira Džabija, danas (27. augusta .2015. godine) je u prostorijama našeg Udruženja izvršena podijeljna školskiog pribor i novčanih sredstava za kupovinu udžbenika za djecu koja nemaju jednog ili oba roditelja. Treći put u ovoj kalendarskoj godini Humanitarni fond iz Atlante je donirao sredstva za pomoć povratnicima, a koja su realizovan preko našeg Udruženja. Humanitarni fond Atlanta je tokom obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice priredio je prodaju majica sa natpisima o genocidu. Majce su prodavane i cijeli iznos od 7000.00 KM je doniran za pomoć roditeljima djece u Podrinjskim općinama Srebrenica, Bratunac, Milići i Zvornik. Paketi su pakovani za uzrast djece do petog razreda, devetog razreda osnovne škole i za srednju školu. Ukupno 42 djece dobilo je školski pribor, zavisno od razreda koji pohađaju i po 100 KM koje će im poslužiti za kupovinu udžbenika.

 

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
573
3318
6678
51012
3269209

Ko je na portalu: 246 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.