Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Danas su u Podrinju organizovane tri radionice na temu Popisa stanovništva i domaćinstava u BiH, a sve u realizaciji udruženja "Prosvjetitelj". Članovi i simpatizeri ovog udruženja pozvani su na tri lokacije u Podrinju i to u Zvorniku, Novoj Kasabi i Srebrenici kako bi se pobliže upoznali sa detaljima predstojećeg Popisa.

Predavači na ovim radionicama bili su članovi Prosvjetitelja, koji su ujedno iskoristili priliku za regrutaciju novih potencijalnih članova koji bi u  Podrinju u skorijoj budućnosti radili na poboljšanju uslova života svih građana ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Oko trideset mladih ljudi iz svih općina srednjeg Podrinja pojavilo se na radionicama i upoznalo pobliže sa onim što predstojeći Popis nosi sa sobom, sve dobre strane ovog procesa i one koje mogu zbunti građane kada budu popisivani. Radionice će doprinijeti da se što tačnije i bolje izvrši proces Popisa stanovništva i domaćinstava u Podrinju.

Ovo je samo nastavak aktivnosti udruženja "Prosvjetitelj" i završna faza prethodnog rada, započetog još početkom ove godine. Podsjećamo da je udruženje "Prosvjetitelj" u prethodnom periodu organizovalo javne tribine sa istaknutim predavačima i to u svim općinama srednjeg Podrinja na razne teme, a usko vezane za predstojeći Popis stanovništva i primjene Zakona o katastru u manjem entitetu.

Pored stalne edukacije u prethodnih pet mjeseci kroz tribine, članovi našeg udruženja posjetili su Dansku i SAD-e gdje je glavna tema susreta bila i Popis stanovništva. U svrhu realizacije što kvalitetnijeg Popisa u ovim zemljama su organizovani i ogranci udruženja "Prosvjetitelj" kako bi se što bolje uvezalo i pripremilo za ono što slijedi u BiH. Pored rada u Podrinju i dijaspori, aktivni su i članovi koji žive u Tuzlanskom kantonu koji svim svojim sugrađanima i okruženju pobliže objašnjavaju važnost Popisa i kako što kvalitetnije i tačnije odgovoriti na pitanja koja u sebi nosi Popisnica.

Rad udruženja „Prosvjetitelj“ polazi iz srca svih pojedinaca uključenih u ovaj pokret koji uspješno 20 godina okuplja mlade ljude u BiH slijedeći samo uputu Allaha, dž.š., i onog što je naš Poslanik Muhamed, a.s., rekao.

Poznato je da čim je neko iskreni vjernik, on ima vrijednost kod Allaha, subhanehu ve te'ala, jer Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: ''Doista Allah ne gleda u vaš izgled niti u vaš imetak, već vas gleda u vaša srca i vaše postupke.“ (Bilježi Muslim, 34 i 2564; hadis Ebu Hurejre) Suština je u onome što je u srcu, vjerovanje ili ono što je suprotno tome, pa ako bi se ispoljilo suprotno tome, to nema vrijednosti.

www.prosvjetitelj-muallim.org

 

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1868
3318
7973
52307
3270504

Ko je na portalu: 431 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.