Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Završen kurs informatike u Janji

Objavljeno u Sektor za edukaciju

U Janji su u subotu 07.04.2012 godine u poslijepodnevnim satima prostorije BZK "Preporoda" ispunili mještani ove čarsije koji su u prethodnom vremenu uspješno oknčali "Prosvjetiteljov" kurs informatike.

Na današnjoj svečanosti polaznici kursa informatike dobili su certifikate koji potvrđuju pohađanje ovog programa koji osposobljava ljude da koriste računar i računarske programe kako bi olakšali svakodnevni život.

Prema riječima prisutnih ovo je više nego korisno za sve koji su pohađali kurs, jer sad mogu lakše konkurisati za nova radna mjesta ili lakše obavljati poslove na radnim mjestima onih koji to imaju.

Obrazovanje Bošnjaka za novo stoljeće

Objavljeno u Sektor za edukaciju

Edukativni sektor udruženja "Prosvjetitelj" nastavlja sa uspjesima u Podrinju. U subotu 07.04.2012. godine uspješno je otvoren kurs informatike za povratnike u naselju Divič, nadomak grada Zvornika.

Kurs će se vršiti u narednom periodu za sve mještane Diviča koji iskažu želju za edukacijom u prostorijama novoizgrađene Divičke džamije. Otvaranje ovog besplatnog kursa za sve polaznike otpočelo je u subotu prije podne, dok je poslije podne uspješno zatvoren kurs informatike koji je prethodnih mjeseci realiziran u Janji kod Bijeljine.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
526
1079
2779
69278
3372649

Ko je na portalu: 89 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.