Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

"Uloga žene u islamu" tema je prvog predavanja za žene u organizaciji udruženja "Prosvjetitelj".Okupljanje je organizirano u džamiji Jošanica kod Zvornika, u nedjelju 16.12. 2012.g. poslije jacija-namaza na kojem je prisustvovalo 20 žena, a predavanje je držala muallima Emina Hajdarević, dugogodišnja aktivistkinja udruženja "Prosvjetitelj".

Kurs informatike za mlade iz Glumine održavat će se dva naredna mjeseca, a predavač će biti efendija Muhamed Krajinović koji je povratnik u ovo mjesto i uspješni student treće godine studija infromatike. Kurs organizuje udruženje „Prosvjetitelj“, sektor za edukaciju i obrazovanje, a realizirat će se u prostorijama mektebske nastave džamije u Glumini.

Udruženje „Prosvjetitelj“ nastavlja svoju misiju obrazovanja i edukacije Bošnjaka Podrinja. Ovaj put na redu je mjesto Križevići kod Zvornika. Škola engleskog jezika bit će organizirana u naredna dva mjeseca u prostorijama omladinskog centra IPAK-SHL u Križevićima koje je na korištenje ustupila ova organizacija.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2388
3318
8493
52827
3271024

Ko je na portalu: 304 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.