Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mobilni računarski centar u Janji

Objavljeno u Sektor za edukaciju

S početkom nove godine naše udruženje nastavlja svoje ustaljene aktivnosti te je 09. januara počeo novi kurs računara u Bijeljinskom naselju Janja.

Janja se nalazi južno od Bijeljine na udaljenosti od 11 km. Smještena je na ravničarskom zemljištu s obje strane istoimene rijeke, i to 2 km uzvodno od njenog ušća u Drinu. Kroz Janju prolazi putna saobraćajnica koja ide pravcem sjever-jug i povezuje Bijeljinu sa Zvornikom. Ta saobraćajnica je ranije modernizovana od Bijeljine do Janje u dužini od oko 11 km, a u toku 1975. i 1976. godine modernizovan je dio puta od 14 km od Janje na jug do Glavičića.

Edukativne radionice

Objavljeno u Sektor za edukaciju

U augustu 2011. godine udruženje "Prosvjetitelj" u saradnji sa organizacijom Muslim Youth Foundation iz Mančestera, formiralo  je tri edukativne radionice u Podrinju.
Radionice su formirane u povratničkim naseljima:
- Križevići, Općina Zvornik. Ovu radionicu vodi Ilijaz Miralemović, povratnik u Križeviće, koji je po zanimanju diplomirani žurnalista i trenutno je nezaposlen. U ovu radionicu upisano je 55 djece školskog uzrasta. Radionice se izvode u prostorijama omladinskog centra SHL Ipak u Križevićima.
- Jošanica, Općina Zvornik. Ovu radionicu vodi Osman ef. Halilović, mjesni imam i profesor Bosanskog jezika. Ovoj  radionici prisustvuje oko 48 djece i omladinaca. Radionice se izvode u prostorijama vakufske kuće u Jošanici.
- Pobuđe, Općina Bratunac. Ovu radionicu vodi Mersudin Majstorović, svršenik medrese, koji je trenutno nezaposlen. U ovu radionicu upisano je oko 36 djece školskog uzrasta. Radionice se izvode u prostorijama vakufske kuće u naselju Suljići- Pobuđe.

Cilj ovih radionica je afirmacija i promicanje univerzalno pozitivnih vrijednosti kod mladih kao što je:
- uklanjanje omladine sa ulice,
- edukacija,
- afirmacija sporta,
- podsticaj i motivacija djece i omladine za učenjem,
- razvijanje psiho-motoričkih i intelektualnih sposobnosti,
- razvijanje ekološke svjesti.

Radionice se održaju dva puta sedmično u trajanju od četiri školska časa.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2380
3318
8485
52819
3271016

Ko je na portalu: 306 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.