Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mobilni računarski centar u Janji

S početkom nove godine naše udruženje nastavlja svoje ustaljene aktivnosti te je 09. januara počeo novi kurs računara u Bijeljinskom naselju Janja.

Janja se nalazi južno od Bijeljine na udaljenosti od 11 km. Smještena je na ravničarskom zemljištu s obje strane istoimene rijeke, i to 2 km uzvodno od njenog ušća u Drinu. Kroz Janju prolazi putna saobraćajnica koja ide pravcem sjever-jug i povezuje Bijeljinu sa Zvornikom. Ta saobraćajnica je ranije modernizovana od Bijeljine do Janje u dužini od oko 11 km, a u toku 1975. i 1976. godine modernizovan je dio puta od 14 km od Janje na jug do Glavičića.

Nakon što su odradili nekoliko zajedničkih humanitarnih akcija, janjarsko udruženje Oksigen i udruženje Prosvjetitelj, organizovali su i dvomjesečni kurs računara u ovom prelijepom semberskom  naselju koje se nalazi uz samu obalu rijeke Drine.
Kurs se održava u prostorijama caffe Bazar u Janji, kojeg pohađa ukupno 40 polaznika ( 20 omladinaca i omladinki do 25 godina, 4 djece školskog uzrasta te 16 starijih osoba od 30 godina). Nastava se izvodi  u 4 grupe po 10 polaznika. Održava se svakim danom osim vikenda.

Predavači ovog kursa su Salko Sinić i Azem Aletović.
Cilj ovog kursa je da se polaznici upoznaju i nauče o osnovama rada na računaru. Zbog većeg broja zainteresovnih, planira se formirati još jedna grupa polaznika.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1875
3318
7980
52314
3270511

Ko je na portalu: 337 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.