Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

VOLONTERKE ULJEPŠAVAJU RADNU SREDINU U PODRINJSKIM ŠKOLAMA

Turci su još jednom pokazali koliko se bore, i koliko im je stalo do nas Bošnjaka, a pogotovo do Bošnjaka koji žive u Podrinju. Naime, pri organizaciji IGMG  (Mili Goruš) u Srebrenicu su u prvim danima aprila stigle volonterke iz spomenutih organizacija. Volonterke, njih dvadeset i jedna, koje žive u Njemačkoj, boravile su u Srebrenici tri dana i tri noći. Njihov projekat je obuhvatao dvije podrinjske škole. Projekat u vrijednosti 5100 KM, odnosio se, između ostalog, na  krečenje, farbanje i ukrašavanje zidova dviju škola. Jedna od škola koja je uljepšana i čiji će učenici, ako Bog da, ljepše se osjećati i bolje svoje zadatke izvršavati, nalazi se u Liplju kod Zvornika, a druga u Kamenici također kod Zvornika.
Udruženje Prosvjetitelj ima dugogodišnju saradnju sa pomenutom organizacijom na raznim projektima kao što su „Kurban projekat“ i pomoć socijalno ugroženom domicijalnom stanovništvu u Srednjem Podrinju. Ovo je prvi projekat ovakve vrste koji se pokazao izuzetno uspješnim i potrebnim, jer uljepšavajući radnu sredinu naših učenika, činimo da budu sretniji i zadovoljniji u svom društvenom, ali i u ionako prirodnom prelijepom okruženju.
Volonterke su pri svome napuštanju Srebrenice posjetile i sjedište udruženja Prosvjetitelj, pri čemu su izrazile želju za budućom saradnjom. Posebno su bile zainteresovane za žene žrtve rata, za žene kojima je u ratu ukaljana čast, tj. za silovane majke i sestre naše. Željele su da čuju kako danas žive. Kako ih rodbina i okruženje prihvataju i ponudile svoju pomoć njima.
Neka Uzvišeni Gospodar nagradi naše sestre u vjeri svakim dobrom na oba svijeta.
    U toku cijelog njihovog boravka u Srebrenici i u školama tim ispred Prosvjetitelja je bio uz njih da im boravak učini prijatnijim i da budu tu da na sve njihove zahtijeve odgovore, te da ih bolje upoznaju sa dešavanjima koja su se zbila u vrijeme agresije i u danima genocida.
  

Zadnji put promjenjen

Galerija slika

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1372
2787
4159
48493
3266690

Ko je na portalu: 208 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.