Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Završen kurs informatike u Janji

U Janji su u subotu 07.04.2012 godine u poslijepodnevnim satima prostorije BZK "Preporoda" ispunili mještani ove čarsije koji su u prethodnom vremenu uspješno oknčali "Prosvjetiteljov" kurs informatike.

Na današnjoj svečanosti polaznici kursa informatike dobili su certifikate koji potvrđuju pohađanje ovog programa koji osposobljava ljude da koriste računar i računarske programe kako bi olakšali svakodnevni život.

Prema riječima prisutnih ovo je više nego korisno za sve koji su pohađali kurs, jer sad mogu lakše konkurisati za nova radna mjesta ili lakše obavljati poslove na radnim mjestima onih koji to imaju.

Samir Baćevac se u ime mještana Janje i udruženja "Oksigen" zahvalio "Prosvijetitelju" na uspješnom vršenju misije u prosvjećivanju Bošnjaka da se lakše koriste oruđima savremenog doba i time osiguraju bolji život svima na ovim prostorima.

Lider Sektora za edukaciju udruženja "Prosvijetitelj" profesor Nisvet Mujanović prisutnim se obratio riječima: "Poštovani prijatelji nadam se da će nam ovo dobro djelo biti upisano u hajr dijela koja će nam koristiti na ovom i onom svijetu. Današnji događaj pokazuje da se Bošnjaci moraju okrenuti sami sebi i koristiti vlastite resurse kako bi zivot na ovim prostorima učinili boljim i lakšim za življenje."

Jedan od osnivača "Prosvjetitelja" Mehdin Jakubović pohvalio je malde ljude Janje i istakao da su oni ti koji svojim radom daju primjer svim Bošnjacima Bosne kako treba da rade i ponašaju se u ovom vremenu.

Poslije dodjeljenih certifikata, onim koji su pohađali kurs informatike, Jakubović je prisutne podsjetio na Kur'anske ajete koji govore o vrijednosti traženja nauke i položaju učenjaka: ''Reci: Zar su isti oni koji znaju i i oni koji ne znaju? Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!'' (Ez-Zumer, 9). I kaže Uzvišeni: ''I Allah cće na visoke stepene uzdignuti one među vama koji vjeruju i kojima je dato znanje. A Allah zna ono što radite'' (El-Mudžadele, 11).

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
545
3318
6650
50984
3269181

Ko je na portalu: 232 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.